Not known Details About Google Analytics Nedir

Wiki Article

google analytics nedir

Google Analytics, kullanıcıların web sitesine hangi kanallar üzerinden ulaştığını ve bu kanalların etkinliklerinin raporlarını da sunar.

Google Analytics izleme kodu ne işe yarar? Google Analytics izleme kodu sayesinde analizlerinizi görebilmeye başlarsınız. Hesabınızı aktif olarak kullanabilmeniz için bu kodun kullanılması mutlaka gereklidir.

Web page açıp Google hesabı oluşturan ve sitelerini Google Analytics aracına ekleyen yeni kullanıcılar Google Analtyics kodu nereye konur, Google Analytics kodu sitede hangi dosyanın içine koyulmalı, Google Analytics kodu nasıl eklenir gibi sorular soruyor. Şimdi bu soruların cevabını da açıklayalım:

Hemen çıkma oranı, yoğun olarak kullanılan bir şeydir, ancak bu pek bir şey ifade etmez. Hemen çıkma olarak sayılmasına rağAdult males sitenizi başarılı bir şekilde ziyaret etmiş olabilirsiniz.

2005 yılında piyasaya sürülen Google Analytics, hızla dünyanın en popüler web analizi aracı olarak damgasını vurdu. Aşağıdaki işlemleri gmail hesabınızla Google Analytics sayfasından yapacaksınız.

Google'ın diğer araçlarıyla olan uyumlu çalışması sayesinde Google Analytics, YouTube gibi platformlardan da veri toplayarak daha kapsamlı bir analiz sunar.

Bu veriler sayesinde Internet Google Analytics Nedir sitenizi daha etkili bir şekilde yönetebilir ve başarıyı artworkırabilirsiniz.

Outside of tracking how people engage using your nonprofit’s Site, You may as well track how Google AdWords brings those site visitors to your website by integrating your Analytics account with AdWords. In case you’re not utilizing AdWords, you’ll 1st need to make an account, and as a nonprofit, you may be using the Google Grant to bring AdWords in your Firm without spending a dime.

Hedefler – Hedefler, kullanıcıların web sitenizde belirli işlemleri ne sıklıkta yaptığını veya tamamladığını ölçmenize olanak tanır.

Kullanıcıların ne sıklıkla bir haber bültenine kaydolduğu / bir kılavuz indirdiği / bir dönüşüm gerçekleştirdiği / belirlediğiniz herhangi bir hedefi ne sıklıkla tamamladığı.

Hedef kitle sekmesi, hedef kitlenizin ilgi alanlarına, sitenizdeki davranışlarına (katılım gibi şeyleri kapsar), ne tür bir mobil cihaz kullandıklarına ve daha fazlasına dalmanıza da olanak Google Analytics Nedir tanır.

Google Analytics'in izlediği yedi ana trafik kaynağını ve her birinin ne anlama geldiğini sizin için özetledik:

bulb icon Get smarter insights to improve ROI. Uncover new insights and anticipate potential buyer actions with Google’s machine Studying to receive a lot more worth out of one's information.

Ardından siteyi bu araca tanıtmak amacıyla "Yönetici" sekmesine tıklayarak hemen altındaki "Mülk" seçeneğinden ilerleyerek "Yeni Mülk Oluştur" seçeneğine tıklamak gerekiyor. Ardından üstte bulunan "İzleme Kodu" alanından ilgili kod alınarak kodun Internet sitesindeki uygun alana yerleştirilmesi gerekiyor. Daha detaylı olarak Google Analytics kurulumunu öğrenmek içinside aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

Report this wiki page